Бизнес Справка
АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ

АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ

Фирма: АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ
Адрес: София, ул. Околовръстен път 370
Телефон: 024015539, 024015547
Интернет сайт: http://www.autoplus.bg

АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ

АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ АД е дружество, което е едно от водещите в сферата на вноса и търговията с авточасти.
 
Фирмата се занимава с продажба на оригинални резервни части за всички модели автомобили, като целта й е да предложи на своите клиенти максимален избор за всяка марка и модел, представен на българския пазар. 
 
Професионалното обслужване на клиентите и задоволяването на техните потребности са водещи принципи за фирмата, но не по-малко значение има и човешкият фактор.
 
В централния офис работят повече от 90 човека, а в цялата страна броят им надхвърля 480. За да бъдат в течение с новостите в областта на техника, служителите периодично преминават през семинари и обучения, провеждани съвместно с представители на фирмите-доставчици. 
 
Компанията е вносител на повече от 30 висококачествени продуктови линии от водещи в света производители на авточасти, сред които AIRMATIC, ALKAR, AURADIA, BEHR, BOGE, BOSCH, CLEAN, ELF, FAE, FUCHS, FTE, GATES, GKN, HELLA, HEPU, HK, ICER, KAYABA, КOLBENSCHMIDT, LEMFOERDER, MAGNETI MARELLI, MANN-FILTER, MOOG, NGK, NISSENS, OSRAM, OSVAT, PAGID, PIERBURG, SACHS, SNR, TIMKEN, VALEO, VARTA, VDO, VICTOR REINZ, RUVILLE, ZIMMERMANN.
 
Целият асортимент от складови и нескладови артикули включва повече от 500 000 артикули, които АУТО ПЛЮС предлага на пазара.
 
За времето на своето съществуване фирмата увеличи обема на продажбите си десетки пъти. Затова в най-голяма степен допринесе изградената дистрибуторска мрежа, която обединява над 53 магазина под собствена търговска марка Ауто Плюс като по този начин покрива територията на цялата страна.
 
АУТО ПЛЮС разполага с централен склад в гр. София, а отскоро и с регионален склад в гр. Варна. Средносрочна цел на фирмата е откриването на такива в градовете Пловдив, Русе, Стара Загора и Бургас.
 
Компанията разполага и със собствен автомобилен парк от около 175 автомобила. Широката дистрибуторска мрежа, изграждането на собствени складове в ключовите български градове, както и използването на собствен транспорт позволяват на АУТО ПЛЮС да изпълни заявките на своите клиенти в кратък срок, с което да изпълни един от принципите, които определят отношението на фирмата към нейните партньори, а именно - бързата доставка. 
 
С грижа за по-доброто обслужване на клиентите фирмата реши да въведе концепцията "Сервиз +" за изграждане на верига сервизни центрове на територията на цялата страна. Като първа стъпка в осъществяването й, през 2005 година фирмата откри своя първи севриз в гр. София на бул. "Черни връх" №157. Той разполага с необходимата техническа информация и специализирана техника и софтуер от Bosch за поддръжка и ремонт на всички модели автомобили, защото правилната и навременна диагностика и ремонт осигуряват дълъг живот на Вашия автомобил. 
 
За ефективно управление и оптимизиране на бизнеспроцесите в компанията АУТО ПЛЮС внедри интегрираната система Microsoft Business Solution Navision, която гарантира по-качественото обслужване на клиентите, защото дава възможност за проверка на наличностите във всички складове в реално време и увеличава скоростта на обработване на запитванията. Това осигурява по-ефективното сътрудничество с партньорите на фирмата и спомага за своевременното достигане на информацията до тях. 
 
Широкият асортимент от продукти, гарантираното качество, изгодното съотношение цена-качество, бързата доставка, високото равнище на обслужване и задоволяването на потребностите на клиента са принципите, от които АУТО ПЛЮС БЪЛГАРИЯ се ръководи в отношенията си със своите партньори.