Бизнес Справка
БАЛКАН АД

БАЛКАН АД

Фирма: БАЛКАН АД
Адрес: Монтана, ул. Парта 12
Телефон: 096300010, 096393939
Интернет сайт: http://www.balkan-bg.com/

БАЛКАН АД

Завод Балкан е основан през 1963 г. като промишлен комбинат. През 1995 г. е преобразуван в еднолично дружество с ограничена отговорност, а през 1996 г. като акционерно дружество.

 

От 1997 г. Балкан е частно акционерно дружество  работещ с 100 човека персонал. От тях 20 са административен персонал - високо квалифицирани специалисти и инженери.

Дружеството е специализирано в  производство и проектиране на метални изделия,  складови съоръжения и търговско обзавеждане , плътни и  мрежести палети, всякакъв вид телени и тръбни конструкции. Pазположено на площ от 22 300 кв. м, от които 16 000 кв. м застроена площ и 6000 кв. м свободна незастроена площ.
Производствени участъци : 

  • Разкроечен

Включва разкрояване на тръбен, листов,  прътов и профилен материал. Участъкът е оборудван с абразивни и лентоотрезни машини, гилотини за разкрояване на листов материал с дебелина от 1 до 6 мм и с дължина до 3000 мм.

  • Пресов

Оборудван с ексцентър и хидравлични преси от 25 до 315 тона. Участъкът разполага и с листо-огъващи машини с  дебелина до 4 мм. и дължина до 3000 мм., тръбоогъващи машини за тръби с диаметър от 14 до 45 мм.

  • Електросъпротивително заваряване

Оборудван с многоточкови заваръчни машини "Shalter - Pg 12.1/6/B", за производство на мрежи с диаметър на тела от 2,5 мм до 5 мм, стъпка кратна на 25 мм, дължина до 3000 мм. и ширина 1100 мм  , специализирана заваръчна машина „ Shalter - MG 911" с CNC управление за заваряване на мрежи за метални конструкции от тел с диаметър 2,5 мм до 7 мм с максимални габаритни размери -  дължина до 2000 мм. и ширина 1000 мм. в зависимост от конструкцията. Участъкът е оборудван с телоизправящи машини за тел с диаметър от 2,5 мм до 12 мм. Дружеството разполага с телозаваръчна машина CFM 1020- TWR-2D CNC за огъване на затворени и отворени  контури с габаритни размери 1000 х 1000 мм.

  • Заваръчен

Извършват се различни заваръчни операции по методите TIG, MIG/ MAG, . Заваряването се извършва с апарати с мощност от 150 до 350 А и 200 Амперови TIG апарати "ЕСАБ". И всички основни шлосеро - монтажни операции.

  • Електросъпротивително прахово покритие

Дружеството разполага с три полуавтоматични линии за електростатично прахово покритие. Покритието се извършва с прахова боя на базата на епоксидно - полиестерна основа, с предварително обезмасляване,  фосфатиране и байцване . Капацитета на покриваемост е 32 кв. м за час

  • Складови площи

Фирмата разполага с:
1. Склад за метали - закрито помещение с площ 712 кв. м; с капацитет до 1000 т .
2. Склад - окомплектовка - с площ 500 кв. м
3. Склад - готова продукция - с закрита площ 1500 кв. м


Предлага следните продукти:

 

1.  Търговско обзавеждане

Конструкциите са предназначени за обзавеждане на търговски и складови обекти.


 

 

 

 

 

2.  Електросъпротивително заварени телени мрежи и конструкции


Произведени по специална технология с многоточкова заваръчна машина "Schlatter" използваща тел с диаметър от 2,5 до 4 мм и стъпка 25 или  50 мм, ширина до 1000 мм и дължина до 3000 мм.

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Оборудване за складови системи
Предназначени са за съхранение и транспорт на стоки с общо предназначение не само в складове, но и в заводски условия. Подходящи за употреба със стандартен дървен EUR палет.

 

 

 

 

 

 

 

 

4.  Палети металени  сгъваеми, сглобяеми
Сголбяемия метален палет представлява модул за съхранение и танспортиране , предназначен за едрогабаритни стоки, позволяващ механизирано транспортиране. Лесно разглобяем за  съхранение и транспорт . Подходящи за употреба със стандартен дървен EUR палет.

 

 

 

 

 

 

5.  Металени бокс палети
Представляват модул за транспортиране и съхранение, предназначен за едрогабаритни стоки. Подходящ за работа в складове и заводски условия. Позволява механизиран превоз на материали.
 

 

 

 

 

 

 

6.  Палети ролкови
Представляват модул за транспортиране и съхранение на разнообразни по размер стоки. Подходящ за употреба в магазини, складове  и др. помещения.

 

 

 

 

 

 

7.  Тръбна мебел и столове 
Предназначени са за ползване в офиси,  домашни и  градински условия.

 

 

 

 

 

 

 

8.  Рафтове с телена конструкция
Представляват мебели с метална телена конструкция изградени на модулен принцип, позволяващ разнообразни пространствени постройки. Предназначени са за офис или за домашно мебелиране - Вашите  баня, кухня, хол, гараж и др. могат да бъдат декорирани в  интересни и разнообразни стилове.

 

 

 

 

 

 

 

9.  Стойки за велосипеди
Монтираната отзад стойка за велосипеди включва допълнителни светлини и номер за колата. Монтирана е на сферичния болт на колата и се прикрепва с въже. Стойката транспортира 2, 3 и 4 велосипеда добре поставени върху опорни държачи. Стойката е обработена с чист цинк и боядисана за добра корозионна защита. Светлините са удароустойчиви със защита от всички страни.