Бизнес Справка
Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна

Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна

Фирма: Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна
Адрес: Трявна, ул. Бреза 49
Телефон: 067762021
GSM: 0893626123
Интернет сайт: http://belodrobnadetska.com

Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна

Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна, гр. ТрявнаДетска специализирана белодробна болница Царица Йоанна, гр. Трявна осигурява качествена болнична помощ, включваща диагностична, лечебна и рехабилитационна дейности на деца с хронични белодробни заболявания и туберкулоза.


Отворила врати през Втората световна война със средствата от фонд Н. В. Царица Йоанна като специализирано детско лечебно заведение за болни от туберкулоза. По - късно в болницата са разкрити отделения за хронични неспецифични белодробни заболявания.


Фитонцидите от боровите гори, сред които е разположено лечебното заведение, оказват благоприятно въздействие при възстановяване на болните.


Разполага с модерна апаратура за прецизна диагностична и лечебна дейност и медицински персонал, които полага грижи и успешно работи за по-доброто качество на живот на своите малки пациенти.


Болницата осъществява дейността си при стриктно спазване на изискванията на Закона за лечебните заведения. Работи по договор с Националната здравноосигурителна каса.


Приема пациенти до осемнадесет годишна възраст с хронични и протрахирани белодробни заболявания и туберкулоза.

 

Детска специализирана белодробна болница Царица Йоанна извършва и рехабилитация на деца с ДЦП или вродени аномалии, при условие, че имат придружител и основната диагноза е белодробна патология.

 

Болницата разполага с 3 стационарни отделения - 2 пулмологични и 1 фтизиатрично, общо с 155 легла. В секторите в Източното крило на сградата има налични индивидуални стаи, като част от тях са  оборудвани като луксозни помещения.

 

Осигурени са малки апартаменти със собствени санитарни възли. В трите отделения има стаи за Интензивна терапия. Малките деца се приемат с придружители, като това е задължително за болни до осем годишна възраст.


Поради естеството и фазата на лекуваните заболявания пациентите имат възможност да правят разходки в района на болницата и нейните околности.