Бизнес Справка
ИД КЛИМА ИВАН КРАЕШКИ

ИД КЛИМА ИВАН КРАЕШКИ

Фирма: ИД КЛИМА ИВАН КРАЕШКИ
Адрес: София, кв.Орландовци ул. Мара Бунева 77 ет.2
GSM: 0888903003, 0878903006
Интернет сайт: http://id-klima.net

ИД КЛИМА ИВАН КРАЕШКИ

Фирма ИД КЛИМА е основана от екип с модерно мислене и традиции - във всички направления свързани с климатични системи, климатици, вентилация и отопление.

 

Основната дейност на фирмата е анализ, проучване, сервизно обслужване, консултиране, проектиране и изграждане на вентилационни, климатични и отоплителни системи. Доставка и монтаж на климатици.

 

В офиса ни ще ви посрещне квалифициран персонал, който да ви консултира в оптималния избор според нуждите Ви и предлаганите от нас услуги.

 

Предлагаме на клиентите си безплатен оглед, безплатна консултация и безплатна доставка на климатици за гр.София.

 

За количества и за цяла България. Фирмата съчетава контрол, прецизност и високо ниво на енергийна ефективност в изградените от фирмата проекти.

Предлагаме оглед в удобно за клиента време, на който най-добре се установява вида на помещението, големината му и какъв клас изолация има то. Външни стени, прозорци, обем, дограми, инсталирана мощност, човеко поток. Всичко това има голямо значение за изчисляване нужната мощност на вашия климатик или климатици!


Фирма ИД КЛИМА предлага климатици с клас АА и ААА (хиперинвертори и инвертори ) и климатици с добър баланс между качество и цена предлагащи комфорт в студени месеци.

 

Също така предлагаме на клиентите си ковенционални климатици /климатици с постоянна мощност, ON-OFF/ с доказан произход създаващи комфорт в преходите между сезоните и в горещите летни месеци.

Имаме изградени проекти за климатизация на помещения целогодишно нуждаещи се от охлаждане на инсталирана мощност/сървърни, лаборатории, цехове с високо ниво на горещ въздух отделян при производство/.

Предлагаме модели климатици от всякакъв вид-високостенни, касетачни, канални, подовотаванни, колонни - сплит и мултисплит климатици с повече от едно вътрешно тяло.

 

Освен климатици за дома и офиса фирмата предлага и климатици за  административни сгради и системи за цялостна климатизация на жилищни сгради, офис комплекси, хотели и др.

 

По големи серии - климатици мулти сплит, мулти V както и трайно навлизащите на пазара системи VRF и VRV (variable refrigerant flow).

 

Системи от ново поколение, чиито монтаж изисква задълбочени изчисления и създаване на проект за климатизация. Климатичните системи VRF и VRV предлагат пакет от комфорт и ниски цени на използваната енергия.

В изпълнените и утвърдените ни обекти доста често се съчетава климатизация и вентилация в едно и съща сграда или помещение. Там където е необходим пресен въздух  се използват канални климатици в зоната на нагнетателната вентилция. Тяхната мощност се преизчислява при наличието на смукателна вентилация.

 

Тогава се налага и използването на рекуператор /енерговъзстановяващ блок/ който възстановява енергия или температура в някаква степен на входящия неклиматизиран въздушен поток.

 

Предлагаме на клиентите си и климатици от вида ROOF TOP създадени специално за климатизиране на потока от пресен въздух на нагнетателна вентилация. Намират приложение при търговски комплекси, офис комплекси, бензиностанции и др., които трябва да имат плосък покрив.

Екипът ни отделя голямо внимание и особен акцент в проектиране и изграждане на термопомпени системи. Термопомпата е удачно решение за климатизиране на хотели, малки и големи жилищни сгради, както и отделни жилища /къщи/.

 

Термопомпите вода-вода имат изключително високи енергийни нива заради избягване на контакт на външното тяло с температурата на околната среда.

 

Външният топлообменник попада в среда на постоянна температура 12-14C от сондирана в дълбочина вода или положени под земята буферен съд и тръби. Така отпада проблема на работа в много гореща и много студена температура.

Термопомпата вода-вода създава максимален комфорт целогодишно при много нисък разход на електроенергия.

 

Климатизирането на помещенията става с водни конвектори /може и радиатори/ или подово-лъчисто-отопление или и двете. В кръга на топлата вода/БГВ/се вкючват и слънчеви колектори създаващи икономия на енергия.

Термопомпите вода-въздух също са предпочитани при изграждане на локални мрежи за климатизация, те имат същите екстри както термопомпи вода-вода, но попадат в по-тежък режим на работа при много ниска и  много висока температура в околната среда.

 

От началото на 2010г. фирма ИД-Клима е дистрибутор на конвектори, термопомпи, управление и слънчеви колектори с марката BRAIT. Известна марка с  високо качество, добри цени и дълъг експлоатационен период. Отскоро фирмата предлага и термопомпи на корейския производител LG.

Фирама ИД-Клима разполага с малък добре оборудван цех и сервизна база в гр.София. Там фирмата изработва за нуждата на своите клиенти въздуховоди правоъгълни на европрофил/ фасонни и прави /, боксове за вентилатори /шумоизолирани/, рекуперативни енерговъзстановитени блокове, кухненски смукатели /чадъри/, климатични камери и др. за профила си.

В сервизната база на фирмата се извършва качествен ремонт на климатична техника и климатици както следва:

 • Смяна на вентилатор на вътрешно тяло
 • Смяна на компресор
 • Смяна на четирипътен вентил
 • Смяна на вентилатор на външно тяло
 • Смяна на кондензатор
 • Смяна на платка на вътрешно или външно тяло
 • Зареждане с фреон R410 и R407
 • Диагностика
 • Отстраняване на течове от фреон
 • Заваряване на медни тръби
 • Възстановяване на външния дизаин на климатици. 
 • Пълна профилактика на климатици, климатична и вентилационна техника.


Фирмата създава собствен стил на работа и приема все повече предизвикателства. Иновации и традиции, коректен и бърз отговор, прецизно изпълнение и професионални решения са лицето на фирма ИД-Клима.