Бизнес Справка
ЙОГА МАНДАЛА

ЙОГА МАНДАЛА

Фирма: ЙОГА МАНДАЛА
Адрес: София, ул. Княз Борис I 177
GSM: 0894488802, 0892444650
Интернет сайт: http://yogamandala.net/

ЙОГА МАНДАЛА

ЙОГА МАНДАЛА е спасителен остров в центъра на градския океан, до който можеш лесно да  доплуваш  и да се отърсиш от хаоса на ежедневието. Практиките тук са посветени на твоето преоткриване и сливане на тялото с душата ти.

Спри да тичаш, приятелю. Затвори очи, вдишай дълбоко и се разтвори в момента. Само този настоящ момент е реален и ти дава свеж поглед върху света.


Нашият стремеж е да ти помогнем в припомнянето на връзката, която те кара да се почувстваш отново цялостен. Вече 5 години помагаме на хората да намерят вътрешната усмивка и да я проявят във всяка  дума, мисъл и  действие. Никога не е късно да започнеш, а ако си напълно нов в йога не се страхувай, а ела в безопасна среда и практикувай под напътствията на опитни преподаватели. 

 

 

Не е нужно да сменяш религията си, или да почиташ който е да е бог, за да практикуваш йога. Единственият бог и гуру, който ние смятаме че трябва да си припомниш е божественото в теб. 
Повечето практики, които предлагаме са подходящи за начинаещи.  Обстановката тук напомня за дома и приветлива  усмивка те посреща още на вратата и всеки е добронамерен и позитивен.

Студиото разполага с:

 • 2 зали за практики
 • Рецепция с място за четене на книги и чай  
 • Пространство за масаж
 • Просторна съблекалня


Предлага се следната йога практика:

 • Прана Виняса Флоу йога

Прана Виняса флоу йога е разработена от световно - признатата преподавателка Шива Рей и Глобалния Виняса Колектив, базирана на ученията на Кришнамачаря,  както и други древни традиции като Тантра, Аюрведа и Б(х)акти йога. Прана Виняса флоу йога стимулира пробуждането и протичането на потока от Прана Шакти в нашите тела.  Виняса йога е еволюирала форма на традиционната хат(х)а йога, която фокусира върху синхрона между движението и дишането , като дишането инициира движението. Виняса е интелигентното развитие, в което всеки следващ етап е надграждане на предишния. Това ни помага да подхождаме по този градивен начин и в живота. Практиката на виняса или синхронизирането на позите и дишането в преливаща се последователност е техника, която внася елемент на движение в практикуването на йога позите. Това е динамична, силна, но плавна практика, подходяща за хора с активен начин на живот. Виняса флоу позволява себеизразяване и е много подходяща за хора, желаещи да отключат или подсилят креативността си, както и за почитателите на танца. Позите са свързани по естествен начин чрез виняси (последователни вълни от движения, които позволяват преливане от една в друга поза). Сурия Намаскар (поздрава към слънцето) е най-базовия пример за виняса. Часовете са тематични, като преподавателят избира дали да наблегне на изграждането на сила ( баланси, стойки на ръце), пробуждане на флуидната ни природа (ние сме над 70 % вода), пробуждане на огъня на живота (заздравяване на коремната област и изграждане на устойчивост) и т.н. Всеки час е приключение, което може да ни отведе до неоткрити територии в собствения ни вътрешен свят. С развиването на практиката, постепенно се интегрира и осъзнаването на дъха в Уджай пранаяама (вид дишане, което забавя пулса на сърцето и активира психични качества на съзнанието), чието усвояване може да отнеме дълги месеци практика. Постепенно йога практиката става  преливаща се и гладка. Всеки, разбира се, се движи със собственото си темпо, по свой уникален начин. Това е най-подходящият вид йога за съвременния човек, чиито корени датират в древността, но внесеният елемент на движение символизира непрестанната еволюция на човек.

 

 • Класическа йога

Класическа Йога се нарича Интегралната Йога, преподавана от Сатянанда, Шивананда и други системи. Тя включва в себе си практики основно от Ха–та Йога, асани, дихателни (пранаямни) техники;  Йога нидра (дълбока релаксация с визуализации и поднасяне на положителни утвърждения към подсъзнанието); Раджа Йога – предмедитативни и медитативни практики, мудри – енергийни жестове, бандхи – енергийни заключвания; Мантра Йога – пеене на звукове (мелодии), обикновено на санскрит, които имат положителна вибрация и благотворно въздействие и др. . Основното за часовете по класическа йога е, че позите се изпълняват обикновено бавно и със задържане, а също и релаксирането след всяка практика.

 

 

 

 

 

 

 • Ащанга йога

Практикуването на Ащанга Йога пробужда огъня на живота, който се крие във всеки един от нас. Тази система синхронизира дъха с движението, като създава енергиен поток, който загрява тялото и насища кръвта с кислород. Това на свой ред подхранва всички системи и органи в тялото, пречиства нервната ни система и ни освобождава от токсини.  

 

 

 

 • Кундалини йога

Кундалини Йога прилага на практика принципите и философията на Тантра. Нейната основна цел е пробуждането на съзнателната енергия, потенциално съществуваща в човека. Кундалини Йога има силен ефект върху всички аспекти на личността - емоционален, физически,  духовен и умствен и се състои от статични и динамични физически пози,  медитация и релаксация.

 

 

 

 • Медитация

Медитацията е нещо, което се случва, а не нещо което правим. Първите стъпки са дишане и релаксация , за да можем да влезем във връзка със себе си, преди да се потопим дълбоко в душата си. Често изпитваме негативни чуства, вина и страх, което води до неразположения и болести. Чрез медитация можем да  намерим пътя към себе си, да се балансираме, хармонизираме и да намерим собствените си истини, за да заживеем щастлив и здравословен живот. Mедитацията няма нищо общо със секти или религии.  Тя може да се практикува на много нива, в зависимост до къде желаем да стигнем в пътя към себепознанието. Хората, които не са свикнали да медитират, могат просто да използват практиката за релаксация. Без съмнение, веднъж осъзнали потенциала, който се разгръща пред нас чрез медитация, ще искаме да задълбочим изживяванията си.

 

 

 

 

 

 • Дервиш йога

Серията упражнения наречени „Седем главни Аркана” се явяват фундаменталната основа на Дервиш йога. Седемте главни Аркана на Дервиш йога се явяват простичко, но ефективно средство за възстановяване на жизнената сила, подходящо за всеки човек на възраст от 3 до 99 години. В миналото в тайните дервишки братства са ги наричали „упражненията за подмладяване”. Тези упражнения  отпускат, укрепват и изпълват с нова енергия тялото. Освен това те привеждат психиката в състояние на равновесие и поддържат духа в състояние на бодрост, забавяйки процеса на стареене. Практикувайки Дервиш йога Вие ще имате енергията, от която се нуждаете, за да живеете спокойно и пълноценно. Хората около Вас, Вашият съпруг/съпруга,  деца, приятели и колеги, родители също ще усетят полза. Вие ще бъдете във форма физически, вътрешно ще сте спокойни и Вашият интелектуален капацитет ще се повиши. Всичките ви функции ще бъдат стимулирани и хармонизирани.

 • Навлизане в свещените пространства - шаманско пътуване

Динамична медитация, която ще използваме за навлизане в променено състояние на съзнанието, за да се отправим на пътешествие във вътрешните пространства. Всяка сесия е посветена на конкретно пътуване и предварително създадено намерение - въпрос. Ще бъдат използвани различни техники за  промяна на съзнанието – с тяло,  шамански бубен, глас, звук и пееща купа. Посоките:
- Пътуване в Долната земя – за среща с духовете- помощници и техните съпътстващи сили;
- Пътуване с кану – за връзка с предците, за да чуем посланието от генетичната памет на това, което носим;
- Пътуване във Средната земя – за разкриване на смисълът на Пътя отвъд булото на ежедневието;
- Пътуване в Горната Земя – за среща с духовете – водачи и тяхното напътствие относно духовното ни израстване;
Тези четири пътешествия ще бъдат своеобразен синтез от различните практики на водещата, преминала през срещи и опитности с шамани и традиции от Перу,  Северна Америка, Тува, Алтай и други.

 • Йога за деца

Йога е забавен начин за децата да развиват важни умения в подкрепяща, неконкурентна среда. Децата учат най-добре когато се забавляват, затова в часа по йога се преплитат магически пътешествия с въображението, игри и песни , а позите имитират животни, растения и предмети от заобикалящата ни среда. Децата се веселят и отпускат, докато развиват сила, гъвкавост, координация и равновесие, осъзнаване на тялото си, по-добра концентрация и самочувствие. В часа по йога за деца съществува баланс между импровизация и структура, което ги учи да се изслушват взаимно, както и да изразяват себе си креативно. Целта на практиката при малките йоги е не да се направи позата перфектно, а да се подхрани вътрешната сила на детето, приемането на себе си и уважението към другите, и околната среда. 

 

 

 

 • Прана пилатес

Методът Пилатес е система от упражнения за разтягане и за сила, разработена преди повече от деветдеcет години от Джоузеф Пилатес. Тя  тонизира и укрепва мускулите, подобрява стойката, дава гъвкавост и равновесие, слива в едно тялото и ума .

Пилaтес- основни принципи:
- Баланс – ако се чувствате физически балансирани, това ще доведе и до по-доброто психическо равновесие.
- Дишане – той е един от най важните принципи!  Целта на дишането е въздухът да влезе в белите дробове и да излиза от тях, за да снабдява тялото с кислород. Овладеем ли техниката на дишане, с нужната честота и дълбочина, можем да влияем върху емоционалното си състояние. Именно заради това правилното дишане се отразява  благотворно на ума. ПРАНА означава енергия. Тя може да бъде физическа,  духовна, интелектуална и космическа енергия. Когато дишането е осъзнато, дълбоко и спокойно, движенията се синхронизират с дъха.
- Центриране – поддържащата структура на гръбначния стълб са коремните мускули. Когато централната част на тялото ни е силна, ние може да се контролираме през целия ден.
- Контрол – контролът над нашите движения и обмислянето на всяко едно от тях ще доведе до увереност във всекидневните ни дейности.
- Фокус – тук е важно да се определи точното движение на една или друга мускулна група, докато изолирате други части на тялото и контролирате дишането.
- Плавност – движенията в Пилатес са плавни и гладки. Идеята за това дава възможност да се вслушвате в тялото си, да усещате по-ясно как то се движи и да долавяте диапазона на движенията.