Бизнес Справка
КАЛАС

КАЛАС

Фирма: КАЛАС
Адрес: София, ул. Иван Шишман 26
GSM: 0899849090
Интернет сайт: http://www.callas-bg.com

КАЛАС

КАЛАС е център за красота който вече 5 години работи за своите клиенти. Новото студио Callas Relax отвори врати през лятото на 2008 година. Нашите клиенти са предимно бизнес дами и господа. И двата салона се намират в центъра на София в близост до Народно събрание. Местоположението им ги прави удобни за работещите в района банки, министерства, кантори, офиси и други.
При нас ще се почуствате желани. Екипът ни се състои от 15 професионалиста: 7 стилист-фризьори, колористи, 3 козметици,  1 козметолог, 3 специалисти в маникюр и педикюр, кинезитерапевт, професионален гримьор и други. VIP клиент за нас е равнозначно на лоялен клиент, на ценител на качеството и професионализма. VIP са онези клиенти, които инвестират в себе си. Тогава дали VIP са елитът и звездите от национално и международно величие, които гледаме по телевизията, за които четем във вестниците и които ни се усмихватот всяка реклама? Да разбира се, но такъв е и обикновеният гражданин, и редовният клиент, който е оценил правилно нас и услугите, които предлагаме. Това са хората, с които с удоволствие се работи и те са тези, на които ние държим и даваме всичко от нас, за да са доволни. Отношението на професионалиста към всеки, прекрачил прага на салона е като към VIP клиент, защото няма по-добра реклама от доволния клиент.
Ако желаете да направите подарък на свой близък човек, можете да подарите ваучер на определена стойност, а не конкретна процедура, като ваучерите са за процедури в козметичните кабинети.
Трябва да знаете, че кожата, външната обвивка на нашето тяло, е огледалото, което отразява вътрешното ни състояние. Това е оргнът, който представлява 15% от теглото на тялото, има повърхност приблизително 1.8 кв.м и играе важна роля в основните функции на организма.
Кожата осигурява защита на тялото от външната среда – от механични, климатични, химични и микробиални фактори. Тя осъществява комуникацията между тялото и околния свят – усещането за допир, абсорбация на определени вещества, елиминиране на токсини и отпадъчни вещества от метаболизма. Кожата участва активно в метаболизма – служи като енергиен резерв, участва в процесите на хранене, именно там се синтезира витамин Д. Възпалителните реакции, регенерацията на фибрите, уплътняването и кератинизацията са характерни оздравителни функции, осъществявани в различните и слоеве.
Кожата е уникална. За да определим нейните нужди, трябва да познаваме нейната същност и обратното, за да разберем състоянието и, трябва да знаем от какво тя се нуждае.
За правилното характеризиране на кожата и определяне на нейните потребности трябва да се имат предвид няколко основни фактора:
  • тип кожа – нормална, суха, мазна, смесена кожа;
  • състояние на кожата – дехидратирана, хипоксична, чувствителна, купероза, с пигментации, с белези на стареене, наследственост, възраст, климат, здравословно състояние, хранителен режим и начин на живот.
Основната задача и функция на козметика са възстановяването и поддържането на здравето и красотата на кожата. За тази цел ще дефинираме понятието „здрава и красива кожа“.
Във всички времена и култури идеалната кожа е тази на младия човек на възраст от 10 до 20 години, която е гладка и без дефекти, гъвкава и еластична.
Oбикновено се наблюдават едва забележими следи на „бебешка пълнота“. Розов тен (независимо от цвета на кожата) в резултат от правилната микроциркулация. Не се нуждае от специфични козметични грижи, а само от поддържане. Обикновено изглежда сякаш е със слънчев загар.
Ключът към красивата и здрава кожа е поддържането на защитната бариера на кожата и бързия кръговрат на клетките, които изгражат колагена и еластина с цел да съхранят здравината, еластичността и гъвкавостта на кожата. Именно този бърз кръговрат поддържа адекватните нива на водозадържащите протеогликани и гликозаминогликани. Биоциркулацията (наричана понякога микроциркулация) на капилярите и малките кръвоносни съдове трябва непрекъснато да се обновява. Увреждането на микроциркулацията, което често се наблюдава при стареенето, намалява потока на хранителни вещества към кожата и води до нейното „сивеене“, свързано с процеса на стареене.
Проведените изследвания в последните години потвърждават изключителното значение на „здравата защитна бариера на кожата:. Установено е, че здравата кожа е силно устойчива към увреждания и възпаления. Когато функциите на защитната бариера на кожата са нарушени, възникват увреждания, които могат да доведат до: бактериални, вирусни, събични инфекции, алергични реакции, начало на рак на кожата, екзема, възпалителен дерматит, забавено възстановяване на кожата и ускоряване на процесите на стареене, поява на петна, обриви, дефекти по кожата, зачервявания и сърбежи.
Защитната бариера на кожата се състои от:
  • кисела мантия от себум и пот;
  • вроговен слой подлежаща смес от клетки и белтъчни фибри.
рH на кожата е химичен термин, който означава водороден потенциал и се използва за определяне степента на киселинност и алкалност във външния слой на кожата. Измерването на рН става по скала от 0 до 14, на която в центъра е 7 – неутрална (нито кисела, нито алкална). Стойности под 7 показват, че измерваното вещество е киселина и над 7 – основа.
Киселата мантия е смес от себум (мастни киселини) и потни секрети, които постоянно покриват повърхността на кожата и поддържат подходящо рН. Нормалното рН на кожата е слабо кисело, в рамките на 4.2 – 5.6, като варира в различните части на тялото. Като цяло рН на мъжката кожа е по-кисело от това на женската кожа.
Киселата мантия защитава кожата по следния начин:
Антиоксидант: липидите (мазнини) в мантията се „жертват“ и се окисляват, за да защитят подлежащата кожа от свръхокисление. Това е причината „белите точки“, които представляват неокислен себум, да се превърнат в „черни точки“ - окислен себум.
Отблъсква водата: мазнините в мантията отблъскват водата от кожата. Така кожата се предпазва от загуби на вода и увреждане на външните и слоеве, изградени от твърди проетини. В резултат кожата е по-малко уязвима на увреждания, причинени от факторите на околната среда, като слънце и вятър, и по-малко податлив на дехидратация.
Поддържа здравината и твърдостта на белтъците: външния слой на кожата е изграден от кератин – който в кисела среда е много твърд белтък и поддържа защитните протеини силно звързани. По-алкалното рН разхлабва кератиновите влакна и се образуват празнини в защитното покритие. Това улеснява проникването в кожата на алергени, възпаляващи агенти, бактерии и вируси. Обострят се акнето, алергиите и други кожни пробелми в случаите на повишаване на алкалността на кожата. Възпалената и с екземи кожа е с по-алкално рН.
Ускоряване на кръговрата на клетките на кожата. Второто важно условие за поддържане на защитна бариера на кожата е адекватното заместване на кожните клетки. Добрият кръговрат на клетките на кожата поддържа постоянен поток на клетки, които се придвижват към повтрхността, и свеж запас от протеини на външния слой на кожата, които да заместват по-старите и увредени. Прилагането на химични пилинги в козметичен салон ускорява обновяването на клетките. Най - одходящ сезон за това е от октомври до април.