Бизнес Справка
Медико-диагностична лаборатория Статус

Медико-диагностична лаборатория Статус

Фирма: Медико-диагностична лаборатория Статус
Адрес: Варна, бул. Съборни 24, ет. 3
Телефон: 052602632, 052615505, 052383870
GSM: 0887600206, 0884633652
Интернет сайт: http://www.statuslab.com

Медико-диагностична лаборатория Статус

СМДЛ Статус, Варна

СМДЛ Статус, Варна е с капацитет на общопрофилна клинична лаборатория, която разполага с възможности за изпълнение на широк спектър от клинично-лабораторни анализи.

 

Създадена с много ентусиазъм и желание да предостави на своите пациенти любезно обслужване, добри условия и по - качествени изследвания.

 

Частната лаборатория Статус стартира дейността си през 2004 год., наложила и утвърдила се като една от най - добрите в страната, печелейки доверието на все по - големия брой пациенти, както и у насочващите ги общопрактикуващи лекари и специалисти.

 

Извършва широк спектър от лабораторни изследвания включващ: кръвни картини, биохимични и хормонални изследвания, туморни маркери, урини, серологични, микробиологични, паразитологични и вирусологични изследвания, кръвни групи и цитонамазки.

 

Разполага с най - съвременната и модерна апаратура, сертифицирана по ISO, отговаряща на всички съвременни изисквания за качество, прецизност и кратки срокове на изработване на лабораторните тестове. Има изградена система за вътрешен контрол на лабораторните анализи и участва в системата за външен контрол и оценка на качеството.


СМДЛ Статус непрекъснато разширява дейността си, партнирайки си с лекари, обслужвайки пациенти не само от морската столица Варна, но и от редица селища от Варненска област.


Диапазонът от изследвания в лабораторията е изключително широк и непрекъснато се увеличава. Изследванията се извършват по договор с НЗОК и срещи заплащане на напълно достъпни и конкурентни цени.

 

В Лабораторията е осигурена безопасносна среда при извършване на тестовете, както за пациентите, така и за медицинския персонал. Използват се т. нар. затворени системи за вземане на кръв за еднократна употреба, които след изработване на пробите, се предават за изгаряне.

 

СМДЛ Статус се е наложила с добро име, което е изградено от професионалната работа на хората, които стоят зад това име. Ето защо залага на екип от утвърдени специалисти, отлични професионалисти с богат опит, което е гаранция за качеството на лабораторната дейност.


От 2007 година Лабораторията поддържа партньорски отношения с немската лаборатория FRANKE & WAGNER - Дюселдорф в лицето на д-р Лутц Франке, управител и специалист клинична лаборатория и имунология.


Лабораторията има договор с НЗОК за обслужване на осигурени пациенти по съответните пакети дейности.

 

От м. септември 2020 год. към СМДЛ Статус е разкрита и работи Лаборатория за PCR диагностика на вирусни заболявания включващи и диагностика на Ковид-19 - PCR-Coronavirus (SARS coronavirus 2). За повече информация тел: 052615505.

 

За удобство на пациентите, диапазонът от изследвания се увеличава и от м. ноември 2021 год. към лабораторията функционира и сектор за диагностика на Клетъчен имунитет.

 

Цените на предлаганите изследвания са напълно достъпни и конкурентни.

 

СМДЛ Статус разполага със специален транспорт и назначени куриери за транспортиране на лабораторните материали между отделните звена, както и при посещения на пациенти по домовете им.

 

 

Лабораторията се представлява от д-р Светослав Тодоров в качеството на Управител.