Бизнес Справка
МЕТАЛ ТРЕЙД

МЕТАЛ ТРЕЙД

Фирма: МЕТАЛ ТРЕЙД
Адрес: София, ул. Костенски водопад №45
Телефон: 029581310, 029581792
Интернет сайт: http://metal-trade.info

МЕТАЛ ТРЕЙД

Фирма МЕТАЛ ТРЕЙД е основана през 1994 г. с предмет на дейност - производство, доставка и монтаж на алуминиева дограма и други архитектурни конструкции от алуминиеви профили като фасади, зимни градини, уникални покриви, сфери, пирамиди и др.

 

Значителна специализация, опит и високо качество сме постигнали в производството и монтажа на луксозни дограми от комбиниран профил алуминий + дърво, които се определят от специалистите като върховно постижение на техническата мисъл в областта на дограмите.

 

Фирмата разполага със собствена производствена база, оборудвана с всички необходими машини и инструменти за обработка на профилите както и високо квалифициран персонал, гарантиращи производство на най-високо качество.

Принципите, ръководещи дейността на фирмата са:

 • Добра и стегната организация на работа
 • Коректност в отношенията
 • Клиентът винаги има право
 • Високото качество е приоритет
 • Изпълнение на поръчките в срок
 • Управителите и целият производствен екип на фирмата имат амбицията да отстояват и в бъдеще постигнатото високо качество на продукцията си.


Предлагаме следните продукти:

1.  АЛУМИНИЕВИ ДОГРАМИ

 • СТАНДАРТНИ

Фирмата изработва по избор на клиента дограми от всички видове гръцки профили, от профили  „SCHUCO” и „REYNAERS”.


Алуминиевите профили за външните дограми могат да бъдат с термомост от 10 до 40 мм  с дебелина на стъклопакетите от 20 до 35 мм.


Предлагаме и алуминиеви конструкции от профили без термомост, за вътрешни преградни стени и врати, от различни офис системи с интегрирани врати.


Изпълняваме и стъклени преградни стени и врати с долни автомати или на панти.

 • ЛУКСОЗНИ ДОГРАМИ

Произвеждат се от комбинирани профили „дърво+ алуминий”, италиански на фирма „REYNAERS” или гръцки на фирмите „STEELMET” и „ALUMIL”. Дървото е предимно дъб тониран и лакиран по желание на клиента. Използва се и друга дървесина по желание на клиента като ясен, череша, бук, махагон, обработени по съответния начин.

 

2.  ФАСАДИ
Фирмата има необходимия опит, оборудване и специалисти за производство на фасади на фирмите „REYNAERS”, „PROFILCO”, „ETEM”, „EXALCO”,  „SCHUCO”, „ALUMIL”.

 • КЛАСИЧЕСКА

Така наречената капачкова система, при която отвън се чете растера по хоризонтала и вертикала, подчертан с алуминиев профил капачка с ширина 50мм., която може да бъде с закръглена или правоъгална форма.

 • ТОЧКОВА

Захващането на стъклата към носещата конструкция е посредством стоманени спайдери / копчета /, а фугата между стъклата е уплътнена с прозрачен силикон.

 • СТРУКТОРНА

По растерните линии отвън се чете само силиконова фуга.

 • ПОЛУСТРУКТУРНА

Отвън се чете растерната линия по хоризонтала или вертикала посредством профил капачка с ширина 50 мм, а другата растерна линия е на силиконова фуга. Съществува и система, при която по растерните линии се четат алуминиеви профили с по-малка от 50 мм ширина.

 

3.  ПРЕДСТЕННИ ОБЛИЦОВКИ

 • ETALBOND

Това е архитектурна система за предстенна облицовка с композитен материал „ETALBOND”, съставен от три слоя. Двата външни – от алуминий с дебелина 0.5 мм и вътрешен от PVC – 4 мм. Външната страна е обработена с износоустойчиво покритие и оцветена в богата цветова гама.

 • ТЕРМОПАНЕЛИ

Това е друга предстенна облицовка, изпълнена с готови термопанели ( сандвичи ), съставени от два външни слоя от алуминий (0.5 до 2 мм) и вътрешен от пенополиоретан. Общата дебелина е от 30 до 60 мм. Външният слой е покрит с износоустойчиви лакове и оцветен в богата цветова гама.

 

4.  ОКАЧЕНИ ТАВАНИ

 • АЛУМИНИЕВИ ТИП „LUXALON"

Това са линейни окачени тавани от познатия тип „Хънтър Дъглас”. Ламелите са с широчина – 150, 200 и 300 мм и максимална дължина 6 м. Изключително удобни, дълготрайни и практични за външно и за вътрешно изпълнение.

 • ТИП „ARMSTRONG”

Традиционни окачени тавани с лека носеща конструкция и пана от минерално-влакнести материали, алуминий или дърво с размери 60 / 60 см и 60 / 120см. Панелите са с разнообразна структура и оцветяване за външно и вътрешно изпълнение.