Бизнес Справка
НОДО

НОДО

Фирма: НОДО
Адрес: София, ул. Самоковско шосе 26
Телефон: 029737667
GSM: 0896888884, 0895545419
Интернет сайт: http://www.nodo-bg.com

НОДО

Внос и търговия на екзотичен дървен материал от Бразилия

НОДО ООД предлага подови настилки -вътрешни и външни - от екзотични дървесни видове, които се използват за:

  •  вътрешна и външна облицовка в т.ч. за басейни, сауни, тераси, яхти
  •  паркет тип дюшеме 
Нодо ООД е търговска фирма, която предлага висококачествена дървесина от екзотични дървесни видове, внос от Бразилия – тиково дърво, ИПЕ шампаня, ИПЕ лапачо. Специализирана е в областта на подовите настилки – паркет тип дюшеме и облицовки – вътрешни и външни.

Дървеният материал на фирмата ще придаде неповторимо излъчване на Вашия дом или ресторант; собствениците на офис – помещения и хотели ще изненадат своите клиенти и бизнес партньори с различна и завладяваща атмосфера. Ние предлагаме подходящи решения, съобразени с желанието на клиентите ни.

Поемайки ангажимент към клиента чрез нашата работа, осигуряваме високо качество, гарантирани срокове за доставка и пълна търговска осведоменост. Персоналният контакт, доброто обслужване и вярата на нашите клиенти в професионалното ни отношение са сред приоритетите на фирмата.

Нодо Ви предлага да видите най-доброто като приложение на нашите продукти, а при проявен интерес ще се радваме да се свържете с нас

Не се колебайте да ни потърсите за консултация или пък за съвет.

  • Екзотичен паркет от тиково дърво

Екзотичния паркет от тиково дърво впечатлява с невероятните си цветове и голяма издръжливост. Тикът е най-благородната от всички дървесини. Не само заради златистия му цвят, но най-вече заради устойчивостта му на природните сили и времето.
Tectona grandis е латинското име на тиковото дърво, създадено при специфично съчетание на климтичните и почвени условия, обуславящи неповторимите качества на този тип дървесина:

  • Тикът почти не поема външната влага, което съчетано с минималното изкривяване на дървото, гарантира изключителна устойчивост и стабилност;
  • Световно признатата му устойчивост се дължи на високото съдържание на естествени масла;
  • Почти не поема химикали;
  • Устойчиво на вредители по дървесината, без да е необходима допълнителна обработка;
  • Изключително красив цвят и текстура;
  • Отлично се поддава на обработка;

 

 

  • Външна и вътрешна облицовка

 

Облицовки от екзотично бразилско масивно дървоТова са специални дървени настилки в градини, дворове, сауни, покрай басейни, джакузита и други.Неизменна част от ландшафтния и екстериорния дизайн.
Най-качествените видове дървесина използваните при дека са :

* ИПЕ лапачо (IPE) – (Бразилски орех) – среща се в Бразилия. Сърцевината му варира от маслено-кафяво до червено, може да има по-тъмни и по-светли ивици. Ипе е дърво с лек блясък и маслен вид.
   Защо да използваме Ипе?

Ипе е екологично чист материал, който е естествено устойчив на разлагане, гниене, плесен, насекоми и без да се налага използване на токсични химикали. Дървесината на дървото Ипе е естествено устойчива на огън. Освен това има много плътна и твърда дървесина. Тя се придобива само от естествени гори. Времето му за износване е много дълго при всекидневна употреба и е устойчив на разцепване и напукване. Също така е невероятно красиво, събрало в себе си екзотиката на Амазонка.
Колко време ще издържи?

Ипе има най-добрата устойчивост на загниване и има най-високия рейтинг сред другите дървесини, който е висок около тридесет години. Няма дърво с по-висок рейтинг.
Как издържа на атмосферни влияния?

 Атмосферните влияния имат съвсем малък, почти никакъв ефект върху структурната непокътнатост на Ипе дървесината. Слънцето вероятно ще превърне естествения червеникаво-кафяв цвят в сребриста патина.
Дали Ипе е обект на повреждане и накърняване от насекоми?

Заради плътната структура на дървото Ипе, той е не само естествено устойчив на насекоми, но също и на разлагане,  загниване и плесен.
Как ценово дървесината на Ипе се сравнява с другите материали за декинг?

Ипе е икономично естетствена алтернатива в сравнение с други дървесини, когато се взема предвид целия жизнен цикъл или в сравнение с други проекти правени на открито. По-малкото разходи за труд и материали са свързани с много ниско качествени декинг материали. Той е ценово сравним с други първокласни декинг продукти, като например западен кедър или секвоя. Заради оценката на допълнителните предимства на Ипе (качество на дървесината, дълъг живот, твърдост, разцепване, устойчивост на напукване, плесен, огън, повреда от насекоми и т.н.), той е първокласен продукт.