Бизнес Справка
ПИРГОС АГРО

ПИРГОС АГРО

Фирма: ПИРГОС АГРО
Адрес: Бургас, ул. Кирил и Методий No 5, ет. 1
Телефон: 056845657
GSM: 0888738696

ПИРГОС АГРО

Пиргос Агро е специализирана търговска фирма за семена създадена през 2000 год. Фирмата е изключителен представител за България на Института за полски и зеленчукови култури в Нови Сад, Сърбия, чиито семена от пшеница и ечемик вече се отглеждат и на нашите полета. 

 

Агрономите на фирмата се спират на няколко сорта, които биха представлявали интерес за българските производител.

 

Те са включени в европейската листа и се отглеждат в много страни от ЕС, но и в други държави. ПОДБРАНИТЕ СОРТОВЕ ПОКАЗВАТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ КАЧЕСТВА и достигат много високи добиви, показват резултатите досега.

 

Дългогодишния ни опит ни дава възможност да даваме и консултации по различни въпроси из областта на земеделието.


Сортът НС 40 С е зимен сорт осилеста пшеница с късо стъбло, устойчив  на полягане, измръзване, мана, ръжда и септория. Добивите му са около 800-900 кг/дка. Сортът Панония има отлични хлебопекарни качества.

 

Той е издръжлив на ниски температури, като в последните години има наблюдения в Украйна, Чехия и Сърбия, където е издържал до температури по-ниски от -20 градуса. Сравнявайки двата сорта пшеница, Панония притежава по-добри хлебопекарни качества от сорта НС 40 С.  През 2011 г. в Унгария сортът е постигнал добив от 970 кг/дка.

 

В Чехия Панония е класифициран като сорт премиум, което означава, че се използва като подобрител за по-нискокачествени пшеници за производство на хляб с високо качество. По фаринографски данни спада към група А2.

Въпреки, че сортът НС 40 С е сорт с по-ниско качество от сорта Панония, то той е качествен сорт за хляб и спада към група В1. При добри агротехнически условия Панония може да достигне повече от 14% протеин и около 32% глутен, докато НС 40 С при тези условия може да постигне 13% протеин и около 28% глутен, т.е. и двата сорта са подходящи за производство на висококачествен хляб.

 

 

Желанието на фирмата е да наложи сръбските сортове, наред с  качествените български, на нашия пазар, тъй като имат голям потенциал.
Със сигурност ПО-КАЧЕСТВЕНО ЗЪРНО, ОЗНАЧАВА ПО-ДОБРА ЦЕНА.

Вярваме, че семаната  от нас ще Ви дадат качествена продукция, добра печалба и удоволствие в отглеждането.