Бизнес Справка
ПОЛИФЛЕКС

ПОЛИФЛЕКС

Фирма: ПОЛИФЛЕКС
Адрес: Пловдив,
Телефон: 032674572, 032393400
GSM: 0888612438
Интернет сайт: http://www.polyflexbg.com

ПОЛИФЛЕКС

ПОЛИФЛЕКС ООД е дружество, основано през 2000 година. Дейността му е производство на фотополимерни печатни форми (клишета) за флексопечат на гъвкави опаковки, етикети, опаковки от вълнообразен картон и др. Фирмата предлага и следните услуги, свързани с това производство: изработка на дизайни, предпечатна обработка и консултинг, технологична помощ в печатния процес.
ПОЛИФЛЕКС ООД е една от първите български компания инвестирала във въвеждане и използване на цифрови технологии при производството на печатни форми за флексо печат – “ Computer to Plate – CtP”. Изпреварвайки нуждите на пазара през 2003 година фирмата усвои тези технологии със закупуването на CDI – Computer Digital Imager от концерна DuPont – която в областта на цифровите лазерни технологии, работи съвместно с ESKO GRAPHICS, Белгия – световен лидер в областта на предпечатен софтуер и управление на цвета в предпечатния процес.

През 2006 година фирмата закупува и инсталира една от първите машини в България, работещи с технология Cyrel*Fast – Thermal Developer на DuPont за сухо термично измиване на фото полимерни форми – най-новото развитие в областта на флексо печатните технологии. Тези инвестиции позволяват на компанията да посрещне и най-високите изисквания на пазара по отношение на качеството – съпоставими с тези в ЕС. “Полифлекс” ООД се налага като една от най-модерно оборудваните производители на клишета в страната.
В зависимост от начина на изграждане на изображението върху фотополимера, фотополимерните форми се делят на два вида:
  • Аналогови – Изображението за печат се пренася върху фотополимерна пластина чрез предварително изработен филмов негатив;
  • Дигитални – Изображението за печат се пренася върху фотополимерна пластина чрез лазерно гравиране.
В зависимост от начина на измиване фотополимерните форми се делят на два вида:
  • Солвентни – химическо разтваряне с разтворител;
  • Сухи – термично отнемане на непечатащите елементи чрез специален материал.
Разликата между тези два вида са, че при солвентния вид печатащите елементи набъбват и деформират поради поетия разтворител и дори след 3 часово изсушаване не възвръщат напълно размера си, което създава проблеми за качествен печат, а при термичното измиване липсва набъбването и деформациите и формите не се сушат, което води до значително съкращаване на срока за изработка и самите печатащи елементи са по-устойчиви.