Бизнес Справка
РАЗСАДНИК РАЙЧЕВА

РАЗСАДНИК РАЙЧЕВА

Фирма: РАЗСАДНИК РАЙЧЕВА
Адрес: Варна, ул. Цар Асен No 68, вх. 1, ет. 1, ап. 1
GSM: 0896666222
Интернет сайт: http://www.leshnik.bg

РАЗСАДНИК РАЙЧЕВА

РАЗСАДНИК РАЙЧЕВА ЕООД е лицензиран овощен разсадник, създаден през 2009 година, с основна дейност производство на посадъчен материал за създаване на промишлени лешникови насaждения. Преоритет е отглеждане на качествени и добре вкоренени фиданки, отговарящи на всички изисквания и стандарти.
Разсадника разполага с маточник, откъдето добива материала за вкореняване и гарантира сортовата му чистота. В стопанството се използва най-модерна техника и технология, като се залага на италианския опит и традиция.
На бъдещите ни клиенти ще представим своя опит и знания както и консултации по избор на място, създаване на насaждението, схема на засаждане, сортове, като по този начин ще Ви спестим нерви и пари и ще Ви предпазим от грешки.
Предимства при отглеждане на лешник:
  • малък брой растения в декар;
  • не са податливи на болести и неприятели;
  • резитба е необходима след 15 години;
  • лесно съхранение на готовата продукция /лешника е дълготраен плод/;
  • дълъг продуктивен период - до 50-60 години;
  • пълна механизация на технологичните процеси отглеждане, прибиране, съхранение, реализация;
  • нарастващо търсене и цена на световния пазар.
При създаване на големи лешникови градини важен е въпроса за бъдещата реализация на продукцията.
Сладкарската промишленост е основен консуматор, а тя изисква ядка която е кръгла и средно едра за механично отделяне на черупката, с лесно падаща ципа при печене и добри вкусови качества.
Такъв сорт е Тонда Джентиле. Той е основен за Италия и при производството на посадъчен материал на разсадника. Като опрашител на Тонда Джентиле най-подходящ е сорта Ран Трапезундски.
Предлагания от нас посадъчен материал е отгледан 1 гонина в питомник за развитие на добра коренова система. Предлага се в две форми:
  • Вкоренен в питомник - продава се на гол корен;
  • Вкоренен в саксия.
Предимствата на втория метод е че при засаждане не се накърнява и се запазва кореновата система, с което се избягва стреса на растението.
Разсадникът има всички лицензи и документи за производство и търговия с посадъчен материал. Много важно е да отбележим, че само нашият посадъчен материал е биологично сертифициран, което е много важно условие при кандидатстване по мярка 121 от ПРСР за проекти по гарантираните бюджети - директива 91/67/ЕИО т. 1.4 "...инвестиции за трайни насаждения и оборудване за преминаване на стопанството към биологично производство", където бюджета за 2011г. е 22 милиона евро.