Бизнес Справка
СИЛУЕТ - ВЕРОНИКА ЦЕНКОВА

СИЛУЕТ - ВЕРОНИКА ЦЕНКОВА

Фирма: СИЛУЕТ - ВЕРОНИКА ЦЕНКОВА
Адрес: София, жк. Стрелбище, ул. Йовков 13, клуб СДС
GSM: 0899104100, 0878141100
Интернет сайт: http://www.baletsiluet.com

СИЛУЕТ - ВЕРОНИКА ЦЕНКОВА

СИЛУЕТ - ВЕРОНИКА ЦЕНКОВА е балетна школа, която развива обучението по класически балет в няколко насоки:
да научим децата си да се движат красиво, да придобият грациозна изправена стойка, да създадат елегантен маниер на движение и поведение и по-важното - да ги приучим към дисциплина на поведението и на изискванията към себе си;
да положим начало на умението да се самоутвърждават и изявяват своите възможности в пределна степен;
да ги запознаем с правилата на поведение в социална среда, работа в екип и взаимоотношения в екипа;
да удоволетворим естетическата им сетивност чрез красивата музика и хармонични движения, чрез визията на прекрасните балетни костюми.
 
Методиката на преподаване в школата е методика на Руската класическа балетна школа, която е залегнала в подготовката и възпитанието на професионалните балетни изпълнители в България, Русия и голяма част от Европа, САЩ и Япония. Тази методика обаче е специално адаптирана към възможностите на децата, които се занимават с балет непрофесионално. Създадена е програма на обучение, която преди всичко възпитава децата и им позволява да представят своите умения на сцена, като краен продукт на обучението по сценично изкуство, дори на този етап.
 
С радост бихме желали да Ви уведомим, че се представихме на Международен конкурс „Малки звезди” и отново сме призьори. Горди носители сме на първа награда във второ възрастово ниво – в лицето на Габриела Иванова, втора награда в лицето на Ирен Велева и три отличия - за Дебора Добрева, Василия Стоянова и Маргарита АрсовалТоест, всички деца, които се явиха на конкурса са признати и отличени. Тяхното представяне на сцена винаги е повод за възхищение и вдъхновение за всички останали възпитанички на школата, а също и за нашата публика.
Балетните спектакли, които се създават специално за възпитаничките на Балетна школа “Силует” са визитната картичка на школата. В тях участват всички деца, обучавани през годината в школата, според тяхната степен на подготвеност. В края на всяка учебна година, на професионалната сцена на някой театър, се представя премиерата на едно заглавие на детска приказка, създадено върху класическа музика, в което всички действия се изразяват със езика на класическия балет. Така през изминалите години представихме балетите: “Спящата красавица”, “Лешникотрошачката”, “Пепеляшка”, “Оле затвори очички” , “Малката русалка” по музика на Чайковски, Прокофиев, Моцарт.
На 11.12.2010 година на голямата сцена на Софииската опера нашата школа представи премиерата на балета "Палечка" по музика на Росини. В спектакъла вхеха участие всички възпитанички на Балетна школа "Силует"- от най-малките до най-големите и подготвените.
 
През септември 2010 година балеринките от Балетна школа "Силует" станаха звезди в още един успешен спектакъл. Този път става дума за мюзикъл с обичано име "Мечо Пух". Хореограф на спектакъла е директора на школата Вероника Спасова.Работата и с артисти-солисти на Софииската опера, балета на Софииската опера и децата от Балетна школа "Силует" бе призната за успешна и плодотворна. Последва покана към г-жа Спасова и нейните възпитанички за постановка на следващия мюзикъл на Софииската опера "Червената шапцица".Очаквайте премиерата на 19.02.2011 година в Софииската опера и балет.Възпитаничките на школата се подготвят за участие в международни конкурси "Малки звезди" на фондация Калина Ботева и такива в Европа.
 
От 1 до 4 Юли 2009 година в София се проведе Международен конкурс за индивидуални балетни изпълнители "Малки звезди" на Фондация Калина Богоева. Явилите се деца: Ирен Велева, Габриела Иванова, Ния Маринова бяха призирани на първите три места, наравно с ученици от професионалното балетно училище в Украйна. Горди сме с нашите възпитанички и пожелаваме на всички балеринки от школата и извън нея, щастлива реализация в балетното изкуство.
 
Приемът на обучаващи се в Балетна школа “Силует” става през цялата година, като важно и определящо е желанието на детето. По-нататъшното развитие на неговите възможности планираме заедно, според мотивацията и индивидуалните характеристики на всяко дете. Заниманията по класически балет са групови, но провеждаме и индивидуални, майсторски уроци.
- Екипът на преподавателите в Балетна школа “Силует” е селекциониран. Почти всички преподаватели са притежатели на бакалавърска и магистърска степен по балетна педагогика и балерини с утвърдени имена на професионалната балетна сцена.
 
Преподаватели:
  • Вероника Спасова – директор и педагог, магистър по балетна педагогика, балерина в Национална опера и балет;
  • Ирина Стоянова – балерина, солистка на Национална опера и балет, дългогодишен педагог;
  • Ваня Зографова – дългогодишен педагог, бакалавър по балетна педагогика;
  • Ивана Пъдпъдъкова - възпитаничка на Националното училище за танцово изкувство, студент по Балетна педагогика в Държавна музикална академия.