Бизнес Справка
ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ ТРОПИКАНА

ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ ТРОПИКАНА

Фирма: ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ ТРОПИКАНА
Адрес: София, ул. Крум Попов № 56, срещу 4-то РПУ
Телефон: 029305926
GSM: 0898971083
Интернет сайт: http://www.torresdance.eu

ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ ТРОПИКАНА

ТАНЦОВА АКАДЕМИЯ ТРОПИКАНА е основана през лятото на 2002 година с инструктор Раул Торрес. Раул Монтес Торрес е роден на 21.11.1966 г. в Хавана, Куба. Започва да се занимава с танци от детска възраст и израства гледайки различни музикални програми.

С течение на времето в него се развива естественото чувство за ритъм и възприятие, чувство за темпераментния кубински народ.

 

От особено значение за първоначалното му развитие като bailador /непрофесионален танцьор/ е популярната музикална програма, наречена PARA BAILAR, програма в която се организирани редица танцови състезания и се представяли актуалните стилове в танците и музиката . 

 

Раул открива тайните на кубинската култура, изразявана чрез  фолклора и танците.
Започва да танцува:

 • Румба- Ямбу
 • Guaguanco
 • Mambo
 • Son
 • Cha-cha
 • Pilon
 • Mosambice
 • Guaracha
 • Casino y rueda
 • Самба
 • Mеренге 
 • Бачата и други популярни кубински танци.


Музикалната и танцувалната му култура се обогатява с  интереса му към интернационалните и американските танци, достигащи до Куба чрез популярната американска програма - SO TRAIN. Актуалните американски танци и музикални стилове го завладяват и той започва да  възпроизвежда  и имитира видяното.

 

Към вълната на брейк музиката и културата  не остава безразличен. Гледайки филми /Cрейк 1, Брейк 2/ и видео касети с уроци по брейк и практикувайки самостоятелно, Раул усвоява тънкостите на този атрактивен танц. Участва в редица състезания по брейк, организирани в кубинската столица .

 

Със свои приятели създава трио, наречено Los munecitos, което всяка неделя  участва и танцува в състезания, излъчвани в музикалната програма Joven-joven. Групата Los munecos получава покана за работа и танцува с друга популярна кубинска група - Dansa america.

 

След Los munecitos Раул и неговите приятели сформират нова група с участието нана големите кубински певци –  Mirta Medina и Raul Gomes . Групата се казва MM rap и също взима участие в редица музикални програми, танцува с  кубински групи – Los Van Van и др. От  всички тези танци излиза един, различен и изключително атрактивен стил наречен timba suicida [убийствена салса] или TROPICANA STYLE.

Това е стилът на салсата на новият век, в който се вижда експлозията на тялото на мъжа и жената танцувайки, пъргавината на краката им, комбинацията на фигури с  крака и ръце, всичко това обединено с джаз и кубински сон.

Една от важните характеристики на школата е изучаването на техниката на салсата, благодарение на която танцът придобива  елегантност и изчистен вид , избягват се  болки и травми . Всички техники, използвани в салсата идват от балета и danza.

 

С техниката на балета се постига елегантност,чистота и пъргавина на краката, а с danza пластичността на тялото. Между използваните техники са plie, cudepie, demiplie, releve, pase, piruet, gete, rondean, chene.


Друга  характеристика на школата е  музикалния усет и чувството за ритъм, умението на танцуващите да  импровизират, танцувайки с всеки един от музикалните инструменти. Наред с високото професионално ниво на преподаване, учениците имат възможност и да се разпускат и забавляват под горещите ритми на салсата.