Бизнес Справка
ТЕКИС ЕООД

ТЕКИС ЕООД

Фирма: ТЕКИС ЕООД
Адрес: София, България
Телефон: 028707695
GSM: 0888731816
Интернет сайт: http://www.tekisbg.com

ТЕКИС ЕООД

ТЕКИС ЕООД е дружество, с основен предмет на дейност - внос и търговия на едро и дребно на всички видове клапани, вентили, арматура за всички видове промишленост.
Предлагаме широка гама от артикули в различни категории: неръждаеми клапани, всичко необходимо за изграждане на водопроводни и газопреносни системи, помпи и санитарно оборудване, които се отличават с перфектен дизайн, високо качество и конкурентноспособни цени.
При нас можете да намерите необходимите компоненти за изграждане на отоплителни системи за бита и промишлеността. Фирмата е директен вносител на материали за ВиК, отоплителни и индустриални инсталации главно от Европейски производители.
Спирателните клапани са едни от най-разпространените компоненти във всяка една инсталация, независимо от използвания работен флуид. Спрямо работния флуид, който преминава през вентилите или използваните клапани, те могат да бъдат: сферични кранове, шибърни кранове, седлови вентили, бътерфлай клапи, клапани за регулиране, редуциране или предпазване (за пара, топла вода и технически газове).
Спирателните кранове, наричани още отсекателни клапани, могат да бъдат от различни материали - неръждаема стомана, въглеродна стомана, чугун, месинг, бронз и други специализирани материали с различно прокритие, в зависимост от средата в която ще работят. Най-разпространените спирателни клапани това са сферичните вентили, като тяхното приложение може да бъде повсеместно - в индустриални инсталации за пара и гореща вода, в хранително вкусовата промишленост, в отоплителни ситеми и бита и други.
Бътерфлай клапите са отсекателни клапани, които могат да бъдат използвани като регулиращи в зависимост от предназначението си. Намират приложение за работа с разнообразни видове флуиди в различните индустрии: петролна, химическа, хранително-вкусова и други.
Спирателните кранове (отсекателни клапани), според своето предназначение и приложение, имат различен способ на присъединяване. Сферични вентили, шибри, бътерфлай клапи, електромагнитни вентили (магнет вентили) могат да се присъединяват към инсталацията посредством фланци, резба или чрез заваряване.
Регулиращите клапани контролират температура, налягане, дебит и други работни параметри, предотвратяват недопустими натоварвания в работната система и устройствата присъединени към нея. Редуциращите клапани се използват за намаляване и регулиране на налягането на пари, води и технически газове в съответните инсталации.
Според задвижването, спирателните вентили могат да бъдат, задвижвани с електрически, пневматични, хидравлични или други задвижващи механизми, както и могат да бъдат управлявани ръчно (с редуктори за по-големите бътерфлай клапи и спирателни кранове).
Спецификата и параметрите на задвижващия механизъм, определят предназначението и употребата на спирателните вентили като регулиращи или отсекателни.
Дружеството работи с надеждни и коректни партньори, като се стремим да изграждаме и поддържаме стабилни отношения с нашите клиенти и доставчици.