Бизнес Справка
ТЕРАКОМ

ТЕРАКОМ

Фирма: ТЕРАКОМ
Адрес: Русе, бул. Васил Левски 11
Телефон: 082862862
Интернет сайт: http://www.teracom-bg.com

ТЕРАКОМ

ТЕРАКОМ е 100% частно дружество, основано през 1993 година от двама инженери, специалисти в областта на комуникационната техника.

 

От 1995 година дружеството се налага като лидер на българския ( с около 60% ) и македонския ( с около 90% ) пазари на главни станции за кабелна телевизия. През 1997 година са закупени първите собствени производствени помещения, с площ 250 м².


През 1998 е закупена първата полуавтоматична линия (Fritch) за SMD монтаж, а на следващата година е закупена и първата машина за автоматичен монтаж (Siemens). С това се преминава изцяло към собствен SMD монтаж, който гарантира постоянно качество на предлаганите продукти.

През 2001 година разработената адресируема система за кодиране на телевизионен сигнал – TeraCod е одобрена от техническия отдел на телевизионния канал HBO. През следващите 3 години системата става лидер на българския пазар, с над 65% дял.

 

От 2003 година се предлага и разработената изцяло, като хардуер и софтуер система за контрол на достъпа и отчитане на работното време TeraAccess. Системата се внедрява успешно на българския и румънски пазари. През 2005 година производството е преместено в  нова база с площ 910 м². В периода 2007 – 2009 дружеството  участва в мащабен проект за реализиране на система за дистанционен контрол и мониторинг на най-големия български телекомуникационен оператор - Виваком.

Разработени и произведени са множество специализирани устройства за наблюдение на параметрите на радио и телевизионни  предаватели, системи за контрол на достъпа и други. От 2010 година Тераком разработва и предлага Ethernet и GSM/GPRS изделия за мониторинг и контрол на индустриални процеси и съоръжения.

Дружество ТЕРАКОМ разполага с екип от 25 висококвалифицирани специалист от различни области на електрониката и машиностроенето, с повече от 350 човекогодини професионален опит.

 

Имаме реализирани проекти в области като автоматизация, радио релейни линии, кабелна телевизия, безжични комуникации, измервателни системи, индустриален мониторинг и контрол, системи за контрол на достъпа и други. Нашата гъвкавост и желанието ни да усвояваме нови технологии ни дава увереност, че ще продължим да предлагаме надеждни и стойностни решения.

Дружеството е разположени на площ от над 1000 м² разполагайки с всички неоходими технологии за създаването на едно електронно изделие. Имаме собствена линия за повърхностен монтаж - автоматични машини Siemens, инфрачервена пещ Dima, полу-автоматични работни места Fritch, стенсил принтер Cosyprint.

 

Разполагаме с измервателна апаратура от 0 до 8Ghz – мрежов анализатор Advantest, спектро анализатори Unaohm, Hewlett Packard  и Promax, логически анализатори Sony, радиочестотни генератори Anritsu и други. Използваме развойни средства на фирмите  Microchip, Xilinx, CSS и Lattice. Партньори сме на Microsoft.

Предлагаме на нашите клиенти всички услуги в областа на електронното изделие: от идеята до продукта. С производствените си мощности и специалисти, можем да обхванем целия процес - от дизайна до реализацията. 

 

Предлага следните продукти:

 

1.  Разширител  TeraLock-М
Представлява електронно устройство, предназначено за разширяване на функциите на контролерите TeraLock-LB/LD. Контролерите TeraLock-LB/LD разполагат само с един релеен изход и с него може да се блокира цялата бутониера на асансьора или един бутон от нея ( достигане само до един етаж).

 

Разширителят TeraLock-М позволява да се обработват безконтактни идентификатори от контролера за достигане до различни етажи според програмирането. Присъединява се към контролера посредством 9-перови съединители със съответния кабел, откъдето получава необходимите команди и захранващо напрежение.

 

TeraLock-М дава възможност за управление на осем релейни изхода, при програмиране с ръчен терминал HT500 или програма LockyMonitor2.


Tехнически характеристики:
- Габаритни размери: 135х100х35 mm
- Работна температура: от -10 С˚до +40С˚
- Максимални напрежение/ток на комутация: 220VAC/0.5A; 110VDC/0.5A
- Максимален консумиран ток (с включени релета): 300mA@12V

 

2.  Комутатор с таймер - CT120
CT120 е комутратор на стерео и видео аудио сигнали от два източника към един изход. Превключването става по предварително зададен времеви график. Електронна схема с LCD индикация и пет бутона управляват програмирането и работата на комутатора. Червени светодиодни индикатори указват кой от входовете е избран в момента.

Функционалност:
- Енергонезависима памет за времевия график
- Допълнителна батерия за осигуряване на непрекъсната работа на часовника
- Kомпактната конструкция, съвместима със станциите HCS200 и HCS400
- LCD индикация
- До 16 независими програми на седмица
- Интуитивно управление
- Ниска консумация


Приложение:
- времево уплътняване на ТВ канали в главни станции за кабелна телевизия
- комутиране на видео сигнали в системи за наблюдение

 

3.  Ethernet контролер - TCW111
Контролерът TCW111 е многофункционално устройство за дистанционен контрол и управление в IP-базирани мрежи. Управлява се чрез SNMP програми и/или WEB интерфейс. Неговата функционалност позволява решаването на редица специфични проблеми в областта на автоматизацията. Контролерът може да се използва като самостоятелно устройство или като част от големи мрежи за мониторинг на различни параметри.
 
Функционалност:
- Поддръжка на SNMP v.1, ICMP, SMTP, VLAN
- Ethernet – RJ45 (10 BASE-T , IEEE802.3)
- 1 цифров вход, 1 аналогов вход, 1 релеен изход и 1-Wire интерфейс
- Изпращане на E-mail при възникване на събития
- Изпращане на SNMP Trap при възникване на събития
- Поддържа 1-Wire сензори за температура и влага
- Активиране на релето във функция на наблюдаваните параметри
- Дистанционно обновяване на фърмуера
- Филтриране по MAC Address

Приложение:
- дистанционно управление
- алармени системи
- сградна автоматизация
- контрол и управление на мрежи
- контрол и мониторинг на климатизация в помещения

 

4.  TC40 - Ротационен преобразувател
Серията от TC40 включва високоскоростни ротационни магнитни преобразуватели, предназначени за работа в тежки условия. Конструкцията на преобразувателите улеснява монтажа им във всякакви приложения. Устойчивостта им към агресивни среди и вибрации ги прави подходящи заместители на конвенционалните оптически ротационни преобразуватели (ФРП).

Функционалност:
- Алуминиев корпус
- Висока работна скорост
- Лесна интеграция
- Лесно програмиране
- Много варианти
- Стандартни изходни сигнали
- Висока прецизност  - до 0.71 градуса
- Устойчиви на агресивни агенти - прах, масла и влага

Приложение:
- Автоматизация на поточни линии
- Управление на клапани и вентили
- Пакетиращи и опаковащи машини
- Прецизно следене на въртене на оси на двигатели
- Контрол на линейни размери в текстилната промишленост.

 

5.  SG200 - Сигнал генератор
SG200 е компактен генератор на синусоидален сигнал, работещ в честотния диапазон от 1kHz до 70 MHz. Специализирана /DDS/ схема осигурява точност на генерирания сигнал. Дисплеят е LCD 2X16 символа. Всички параметри на устройството се програмират от ротационен енкодер, разположена на лицевия панел на генератора.

Функционалност:
- DDS технология
- Индикация за разредена батерия
- Mикропроцесорно управление
- Режим "SWEEP" за измерване на амплитудно-честотна характеристика на усилватели, филтри и други
- Висока резолюция на генерираните честоти
- Режим за честотна манипулация /FSK/

Приложения:
- Компактната и лека конструкция, съчетани с вградената акумулаторна батерия / опция /, правят уреда удобен за поддръжка на кабелни телевизионни разпределителни мрежи.
- Високата точност на установяване на генерираната честота позволява уреда да бъде използван и като лабораторен.

 

6.  CPP100 - Вендинг контролер за картово разплащане
CPP100 е специализиран контролер за картово разплащане с вендинг автомати. Използват се безконтактни RFID карти, работещи на честота 125kHz. Контролерът работи с голям набор автомати, използващи Protocol A на MEI: "Venezia" - Zanussi, "Antares" - Bianchi, "Incontro" - Alice  и др. CPP100 дава възможност за разплащане само с карта, с карта и монети и само с монети.

 

Това позволява гъвкаво управление на разплащането и оптимизиране на разходите за напитки. Подходящ е за използване със собствени или наети вендинг машини, намиращи се на територията на организации и фирми.

Функционалност:
- възможност за ограничаване на сумата за едно доближаване на карта
- възможност за ограничаване на сумата, използвана в рамките на денонощие
- информация за последните 100 000 събития
- възможност за работа на машината без монетник
- възможност за ограничаване на сумата, използвана в рамките на месец
- енерго-независима памет за 1000 карти
- възможност за коригиране на месечния лимит на конкретна карта
- възможност за използване до 10 "златни" карти - без ограничения
- възможност за едновременно задаване на месечен лимит за всички карти

Приложение:
- за изпълняване на социални програми за предлагане на безплатни напитки или храни на служителите във фирми и учреждения.
- за безналично разплащане при ползване на вендинг автомати

 

7.  DigiVFO - DDS осцилатор
Осцилаторът DigiVFO служи за генериране на променливи високочестотни напрежения с висока прецизност на настройка в честотния диапазон от 0.5 до 70 MHz. Използва се като хетеродинен осцилатор в приемо - предавателни съоръжения за любителски и професионални цели.

Функционалност:
- Програмируема промяна на изходната честота със стъпка- 1Hz, 10Hz, 100Hz, 1kHz, 10kHz, 100kHz и т.н.
- Показанията на честотата могат да се редуцират в диапазона от 1Hz дo 20GHz
- RIT разстойка при RX
- Възможно6ст за фино компенсиране на опорната кварцова честота
- Превключване на 15 обхвата
- Функция SWEEP генератор
- Възможнoст за SPLIT функция - в режим на предаване се избира алтернативния осцилатор VFO_A или VFO_B

Приложения:
- Функционални генератори
- Радио-любителски генератори

- Генератори за тестване на обратни канали в кабелни разпределителни мрежи

 

Даваме от 24 месеца гаранция за безпроблемна работа на нашите продукти. При покупка ще получите карта с описание на гаранционните условия. В случай на дефект в гаранционния срок, ще го отстраним навреме и безплатно. Ако дефектът не може да бъде отстранен, ще заменим вашия продукт с друг.

Освен гаранционния сервиз предлагаме и следните услуги:

  • преглед на място
  • настройка на модули
  • надстройка на системи
  • извънгаранционен ремонт и поддръжка
  • техническа консултация по телефона

 

За системи със специален режим предлагаме индивидуални условия на сервиз.