Бизнес Справка
ФИЛКОМ

ФИЛКОМ

Фирма: ФИЛКОМ
Адрес: София, бул. Цар Борис III 23
Телефон: 029541113, 029516891
Интернет сайт: http://www.filcom-bg.com

ФИЛКОМ

Фирма ФИЛКОМ е създадена през 1992 год. с предмет на дейност доставка, проектиране,  инсталиране и сервиз на професионални  видео и аудио системи от водещи фирми в бранша, на които фирмата е официален дистрибутор – BOSCH Security Systems, STENTOFON ZENITEL Group (интеркомни системи) и Gonsin Digital Conference Equipment конгресна техника.

 

За близо две десетилетия фирма ФИЛКОМ има реализирани ключови обекти, покриващи  широк диапазон от клиенти, от хотели до индустриални комплекси и държавни институции. През цялото това време фирмата се е стремяла да се наложи като надежден и коректен партньор на  инвеститори и подизпълнители .

Фирмата предлага следните продукти:

  • Общо озвучаване

Тези системи се използват за озвучаване на обществени места, където е необходимо да се правят  аварийни и рутинни съобщения по отделни зони, а в останалото време да се предава музикален фон. Такива места са  хотели, търговски центрове,  административни, производствени сгради, стадиони, фоайета на летища, гари и много други.Засилват изискванията към евакуационните функции на такива системи в случай на пожар или други аварийни ситуации – максимално дълга работоспособност на системата при пожар,  автоматично предаване на предварително записани съобщения по зони, самодиагностика и др. Изискванията на най-строгите международни EVAC стандарти (напр. IEC 60849) за такъв вид аудио системи се покриват от фирмите на BOSCH Security Systems, "Praesideo", предназначена за големи обекти, и "Plena" за по-малки обекти.

  • Конферентни системи

ФИЛКОМ предлага техника от един от лидерите в света в тази област - BOSCH Security Systems. Фирмата има дългогодишен опит в  производството и разработването на дискусионни системи и системи за симултанен превод. Функциите на  цифровите дискусионни системи са обогатени с възможност за гласуване (парламентарно, даване на оценка и др.), директно насочване на камера към участник в дискусията, чиито микрофон е активен, избиране на канал за слушане на превод от пултовете, достъп с ID карти и др. В резултат на своя  иновационен подход, производителят пусна в производство първата изцяло цифрова 32-канална система за инфрачервено  приемане и предаване на симултанен превод от чужди езици. Тя не се смущава от осветление и от слънчева светлина. Оборудване на BOSCH Security Systems се допълва от гамата на Gonsin, един от водещите китайски производители на конферентна техника, която включва 4 или 6 канални инфрачервени системи за симултанен превод, цифрови конферентни системи, покриващи всякакви изисквания като софтуерно управление, електронно гласуване, картови четци, проследяване на говорещия от камера и др. Gonsin предлага безжични цифрови конферентни системи и системи за гласуване.

  • Интеркомни системи

Фирмата предлага интеркомните системи, които са производство на STENTOFON Норвегия. Интеркомните системи имат запазено място на приложение като болнични комуникационни системи, в места с повишен риск за персонала или тежки условия на околната среда, за комуникация през стъклени прегради, в  производствени и административни сгради. Те са полезни навсякъде, където има нужда от  бърза, ясна и надеждна високоговоряща връзка. Организации като болници, летища, паркинги, затвори, контролни зали, при които всяка секунда е от значение, трябва да знаят някои неща за пестене на време. Интеркомът е най-доброто и единственото решение, където бързата връзка и комуникацията без ръце е от важно значение.  Предлаганите решения марка STENTOFON включват Bi-Way системи, които решават комуникационния проблем между хора от двете страни на стъклена преграда, система Pro 700 (без централно устройство, при която всички станции се управляват микропроцесорно и осигуряват набор от стандартни и допълнителни функции) и най-сложни решения на базата на AlphaCom. AlphaCom Evolution е новото IP интеркомно решение – интегрирана  видео и аудио плаформа, която може да се свърже с телекомуникационната инфраструктура на фирмата. Тази платформа обединява канали с видео, глас  и данни с помощта на стандартна Ethernet ахритектура, в едно решение. AlphaCom осигурява пълен набор от  качество, услуги, надеждност и сигурност, с които STENTOFON са били известни винаги, като открива нови възможности . Системата Pulse е най-новото попълнение в гамата на STENTOFON, която  представлява VoIP интеркомна система до 16 станции, без сървър, използва съществуващите IP станции в една TCP/IP мрежа.

  • Видео наблюдение

Телевизионните системи за видеонаблюдение, производство на BOSCH Security Systems, отговорят на най-широк кръг приложения в охранителни дейности или за технологично наблюдение – от малки системи с интегрирани функции до сложни системи за големи обекти и със завишени изисквания, където качеството на изображението и надеждността са важни.
Камерите за видео наблюдение на BOSCH включват:
- Цветни / монохромни
- IP камери
- За вътрешен / външен монтаж
- Стандартни / с висока разр.способност
- Куполни
- Фиксирани / управляеми
- Специални ( скрити, удароустойчиви )
 
Благодарение на специална цифровата обработка на изображенията (DSP), камерите на Bosch осигуряват по-добри и ясни избражения, от тези, получени със същата CCD матрица, но по стандартния начин. Пример за едно добро съотношение качество – цена е  камерите с марка DINION. Последното развитие на тази марка включва IP камери, които поддържат аналогова и Ethernet връзка. Това ви дава изключителна гъвкавост при разширяване на съществуващи или изграждане на нови системи. Камерите AutoDome с функцията AutoTrack реагират на движение, активират аларма,  увеличават движещия се обект и го проследяват. AutoDome камерите следят даден район с предварително програмиран маршрут, но след като е засечено движение, камерата се фокусира автоматично върху движещия се обект, следвайки го  навсякъде в рамките на зоната на покритие на камерата (360 градуса).
Идеални приложения на това решение са:

 

  • Банки и магазини

Камерата AutoDome може да следи общия потоки в делничен ден. След затваряне на обекта камерата може да бъде нагласена да наблюдава вход или да се  движи по програмиран от Вас маршрут. Освен, че може да  проследи нарушителите, камерата осигурява видео запис на дейностите на персонала по  сигурност и поддръжка.

  • Складове

Можете да проследите движението на  превозни средства и хора в работни часове, за да се запише движението на стоките в склада. След края на работния ден, камерата AutoDome може да извършва наблюдение по зададен маршрут, а ако бъде засечено движение, да прекъсне маршрута, проследи нарушителя и да уведоми централната система за сигурност. AutoTrack ви позволява да наблюдавате всичко, което става във вашия склад.
Следене на външен периметър
Използвайте камерите AutoDome , за да следите периметъра на затвори,  индустриални обекти, училища. AutoTrack ще засече и проследи движение и ще предупреди контролния център. Области на нормална дейност може да бъдат изключени от следенето посредством маскиране. Модерният детектор за движение ви позволява да променяте параметрите според конкретните ви нужди.
 

  • Камери за работа в екстремални условия

Марката ЕХ включва камери със  защита от външни влияния, като например вандалоустойчиви камери за приложения, при които камерата може да бъде достигната лесно от рискови субекти, взривоустойчиви камери,  предвидени за места с взривоопасни газове ,отговарящи на най-строгите стандарти за това ATEX или UL/CSA.